Låna gratis med anmärkning

Dela

Du kan faktiskt ta ett gratis sms lån även om du har betalningsanmärkningar, vilket såklart är bra för dig som har en anmärkning och som vill undvika att anstränga din ekonomi för mycket ytterligare en gång. Om du vill ta ett gratis sms lån med betalningsanmärkningar måste du emellertid både uppfylla de sedvanliga kraven som långivaren ställer på alla som ansöker om ett lån och några speciella krav som bara gäller för dig som har anmärkningar. Nu ska gratislån visa dig hur dessa krav ser ut.

Ordnad ekonomi

Först och främst måste du ha ordnat upp din ekonomi. Du måste ha blivit av med din skuld hos kronofogden och ha en tillräckligt god betalningsförmåga för att kunna betala tillbaka på ett lån, men det är inte så att du behöver tjäna massor av pengar eftersom gratislån inte är så stora. En del långivare har krav på en viss årsinkomst medan andra gör en individuell bedömning. Normalt brukar det vara något enklare att få ett smslån, oavsett det är gratis eller inte, hos en långivare som gör en individuell bedömning.

Krav när det gäller betalningsanmärkningarna

Det är inte så att du får ha tiotals eller hundratals betalningsanmärkningar när du ska ta ett smslån. Det är inte heller populärt om du drog på dig en ny betalningsanmärkning häromveckan för då ser det ut som att du antingen inte har fått ordning på din ekonomi eller att du helt enkelt är ansvarslös.

  • Antal anmärkningar. Hur många anmärkningar som är okej skiljer sig åt mellan långivarna. Vissa accepterar bara en enda anmärkning medan andra tycker det är okej med 6 stycken. Det finns även de som inte har någon uttalad gräns för hur många anmärkningar som accepteras, då är det bara att ansöka gratis så ser du om de accepterar dig eller inte.
  • Ålder på anmärkningarna. De flesta långivare vill inte att du har dragit på dig en betalningsanmärkning under det senaste halvåret och en del vill inte att du ska ha gjort det under det senaste året.