Olika lån

Dela

Som du nu vet så finns det både gratis lån och vanliga lån som du betalar ränta för. Och om du vill ta ett gratis lån är det bara gratis sms lån som gäller eftersom det inte finns någon annan långivare som beviljar gratis lån. Trots det ska vi på gratislån.se ändå titta på vad det finns för olika lån att välja på om du är i behov av ett lån.

Sms lån

På den här sajten hittar du framför gratis sms lån eftersom gratislån.se i första hand är en sajt som presenterar gratis lån. I vilket fall som helst är ett sms lån ett mycket snabbt litet lån som brukar ligga på 500 – 15 000 kr och som har en avbetalningstid på 14 – 90 dagar. Ett gratis sms lån brukar ligga på 500 – 6000 kr och ha en avbetalningstid på 7 – 30 dagar. Det här är det perfekta lånet för dig som behöver en liten summa pengar snabbt eller som vill låna gratis.

Privatlån

Ett privatlån är egentligen samma sak som ett blancolån, men idag är det vanligare att man säger privatlån istället för privatlån. Ett privatlån riktar sig som namnet antyder till privatpersoner och kräver ingen säkerhet. Så på sätt och vis är ett sms lån därför också ett slags privatlån, men vanligt privatlån brukar ha ett lånebelopp på 10 000 – 350 000 kr och en avbetalningstid på 1 – 12 år. Ett privatlån brukar folk använda till lite större inköp, till exempel till inredning, dyra hobbyprylar, hemelektronik, resor och bilar.

Lån med säkerhet

Det finns två olika lån med säkerhet som är vanligast: bolån och billån, men du kan även ta ett lån med säkerhet när du ska köpa en båt, en motorcykel, en sommarstuga och andra dyrare saker.

Bolån

När du tar ett bolån är bostaden du köper för lånet bankens säkerhet. Det finns egentligen ingen övre gräns för hur mycket du får ta i bostadslån utan det är din inkomst och din övriga ekonomi som bestämmer hur mycket du får låna. Avbetalningstiden kan vara så lång som 30 – 50 år.

Billån

Du kan även ta ett billån med säkerhet, men då måste du köpa bilen av en auktoriserad billhandlare och bilen får inte vara för gammal. Om du vill köpa en lite äldre bil och/eller en bil av en privatperson ska du ta ett privatlån istället. Det finns alltså två olika lån att välja på när du ska ta ett billån, men du kan få låna en större summa pengar om du tar ett billån med säkerhet.