Räntefria lån

Dela

Vi på gratislån.se har valt att skilja på gratis smslån och räntefria lån. Med gratis smslån syftar vi på lån som är befriade från räntor och avgifter medan vi med räntefria lån syftar vi på lån som inte har någon ränta men som har en viss avgift. Egentligen är det rätt så självklart att vi skiljer på dessa lån eftersom ett smslån som har en avgift faktiskt inte är helt gratis.

Långivare som erbjuder räntefria lån

Företag

Betyg

Fördelar

Besök nu

12 2
  • Låna 6000 kr gratis
  • Förläng lånet vid behov
8 2
  • Upp till 30 dagar räntefritt
  • Låna 20 000 kr gratis
8 3
7 0
  • Låna 1500 kr gratis
  • Upp till 3 månader
8 0
  • Låna 1000 kr räntefritt
  • Betala tillbaks inom 30 dgr
2 0
  • Trots betalningsanmärkning
  • Ej räntefritt lån

Räntefria lån är billiga smslån

Trots att de räntefria lånen har en avgift brukar de ändå bli billigare än sms lån med ränta. Det är inte så att avgiften är på flera tusen kronor utan det brukar bara handla om några hundralappar i månaden. Hur mycket du tjänar på att ta ett räntefritt lån, istället för ett billigt smslån, beror dels på vilken långivare du vänder dig till, dels på hur mycket och hur länge du lånar.

Lånekostnad

Det finns kreditbolag som tar typ 600 kr/mån i avgift trots att lånet är räntefritt. Om du vänder dig till en sådan långivare blir lånet inte speciellt billigt om du lånar en mindre summa pengar, men om du lånar lite mer så kan det trots allt bli relativt billigt.

Nu är det tack och lov så att de som erbjuder räntefria smslån oftast tar en betydligt lägre avgift än 600 kr. Det brukar oftast handla om cirka 200 – 300 kr/mån och det är först nu som du verkligen kan spara pengar på att ta ett räntefritt smslån, framförallt om du lånar mer än bara 1000 kr.

Billigare om du lånar mer

Den relativa lånekostnaden blir lägre ju mer du lånar när du tar ett räntefritt lån. Eftersom lånekostnaden inte baseras på ränta utan på en viss fast avgift kostar det ju lika mycket att ta ett smslån på 1000 kr som ett lån på 2000 eller 4000 kr. Det här innebär att du kanske inte tjänar något på att ta ett räntefritt lån på 1000 kr men om du lånar flera 1000 kr tjänar du oftast på det.

Billigare om du inte lånar så länge

När det gäller räntefria smslån brukar avgiften baseras per månad, det är alltså inte så att det kostar lika mycket att låna i 30 dagar som i 60 dagar. Om långivaren ger dig möjlighet att låna under en längre tid än 30 dagar kommer ditt sms lån att bli dyrare om du utnyttjar den möjligheten. Så om du vill komma så billigt undan som möjligt bör du alltså låna pengar under en så kort tid som möjligt.