Lån på kvällen

Dela

En av smslånets egenskaper som bidragit till att dessa smålån blivit så populära och uppskattade är flexibiliteten. Det är svårt att veta i förväg exakt när man är i behov av pengar och våra banker har endast öppet efter de klassiska kontorstiderna, vilket kan försvåra för dig om du är i akut behov av pengar under en helg eller en kväll. Men tar du ett smslån kan du få det utbetalat i stort sett när som helst, om man bortser ifrån dygnets mest obekväma timmar.

Nu ska vi på Gratislån.se titta lite närmare på vad som gäller om du skulle behöva ta ett smslån på kvällen, hur du ansöker och vad du bör tänka på innan du gör det.

Innan du tar ett smslån på kvällen

Innan du ansöker om ett smslån under kvällstid finns det en del saker du bör kolla upp för att du ska få dina pengar så snabbt som möjligt. Kontrollera följande:

  • Har kontoret öppet där du önskar att ansöka? Tyvärr kan utbetalningar ännu inte göras ifrån ett obemannat kontor. Dock har en hel del långivare öppet till så sent som 22:00.
  • Erbjuder långivaren du vänder dig till direktinsättningar? Skulle de inte göra det kommer du ändå inte ha dina pengar förrän följande bankdag.
  • Har du och långivaren samma bank? Om ni har det kommer utbetalningen av lånet ske i samma sekund som din ansökan beviljas och du får pengarna direkt. Skulle ni ha olika banker kommer du inte få dina pengar förrän nästa bankdag.
  • Ansöker du med goda marginaler innan kontoret stänger? Har du hittat en långivare som har öppet, erbjuder direkta utbetalningar och använder sig av samma bank bör du kontrollera att du ändå gör din ansökan med en god marginal. Detta för att vara säker på att du hinner få pengarna samma kväll.

Ansöka efter stängning

Skulle det vara så att din ansökan inte hinner behandlas innan kontoret stänger eller om du ansöker strax efter att kontoret stängt, finns det ändå möjlighet att du kan få ditt lån. Vissa banker kan bevilja utbetalningar, trots att de har stängt. Dock bör du såklart inte räkna med detta, utan händer det har du tur.

Lämnar du dock in din ansökan en tid efter att kontoret stängt kommer dina pengar betalas ut direkt då kontoret öppnar följande morgon, eventuellt någon timme efter öppning beroende på om företaget har en stressig morgon. I vilket fall som helst så kan det ändå vara smart att ansöka på kvällen om du vill ha dina pengar så snabbt som möjligt morgonen därpå.

Låna ansvarsfullt

Trots att ett lån på kvällen eller helgen kan vara riktigt hjälpsamt i vissa lägen kan det även finnas en del risker, eller snarare frestelser. Att ta ett snabbt lån kan vara mycket lockande, särskilt i vissa situationer. Därför är det viktigt att du alltid försöker vara realistisk och ansvarsfull när det kommer till lån och fråga som om det är en bra ide, även om det bara rör sig om en mindre summa. Det kan trots allt vara en väg som leder direkt upp på skuldberget.

Nedan ska vi ge dig några exempel på några situationer då ett smslån på kvällen kan verka som en bra ide, men då du borde tänka om.

  • Du har precis slagit dig ner i soffan för lite slösurfande på datorn. Plötsligt dyker ett väldigt bra erbjudande upp på en actionkamera som du alltid spanat in. Egentligen är det ingenting du behöver och dessutom har du inte alls råd för tillfället. Du funderar på om du ändå ska ta ett snabbt lån för att finansiera din nya kamera. Detta är en situation då du verkligen bör tänka i andra banor. Det är trots allt något du klarar dig utan och ett liknande erbjudande kommer sannolikt dyka upp igen vid ett senare tillfälle. Spontana köp är aldrig en bra ide.
  • Det är fredagskväll och du och dina vänner sitter på en bar och har det trevligt. Du vill gärna köpa in lite mer att dricka, men ditt konto säger nej. Att finansiera kvällens festligheter med ett lån skulle kunna vara en lösning, men slå bort den tanken så fort den träder in i dina tankebanor. Spontana lån för att ha råd med fest är aldrig en bra ide och du kommer inte endast vakna upp med en baksmälla, utan även ångest över att du nu behöver betala ränta för dina drinkar.