Svårt att få lån?

Dela

Det finns många olika anledningar till att folk ibland har svårt att få ett lån, det kan handla om att man har en för låg inkomst, har betalningsanmärkningar, har skulder hos kronofogden eller saknar en fast anställning. Trots det är det inte helt omöjligt att få låna pengar ändå, inte hos vissa långivare om du väljer ”rätt” sorts lån. Nu ska gratislån.se visa dig hur du kan gå tillväga om du har svårt att få lån.

Om du har låg inkomst

Om du tjänar minde än 100 000 – 120 000 kr/år är det ingen mening att du ansöker om ett vanligt privatlån eftersom det brukar vara den lägsta årsinkomst bankerna kräver. Däremot brukar man inte behöva tjäna mer än 25 000 – 50 000 kr/år när man ska ta ett smslån hos en långivare som kräver en minimiinkomst. Om du tjänar mindre än så kan du alltid vända dig till en långivare som gör en individuell inkomstbedömning för då är det inte helt omöjligt att du kan få låna ändå. Naturligtvis är det bäst att ansöka om ett gratis lån om du har en låg inkomst, såvida du har råd att betala tillbaka det inom 30 dagar.

Om du saknar fast anställning

Du behöver knappast ha någon fast anställning när du ansöker om ett smslån, det är nämligen ytterst få smslångivare som kräver det. När det gäller privatlån brukar bankerna tyvärr kräva en fast inkomst men det finns undantag, till exempel om du är egenföretagare eller har haft en stabil inkomst under flera år trots att du saknar en fast anställning.

Låna utan inkomst av tjänst

Om du lever på A-kassa, studiemedel eller sjukpenning kan du inte ta ett privatlån eller ett lån med säkerhet, men hos smslångivare som gör en individuell bedömning av din inkomst är det inte helt omöjligt att få ett låna. Det viktiga är att din betalningsförmåga är god nog.

Låna med betalningsanmärkning och skuldsaldo

Om du bara behöver låna en liten summa pengar behöver en eller flera betalningsanmärkningar inte vara något hinder eftersom det finns många smslångivare som accepterar det, även om du vill ta ett gratislån. Det är betydligt svårare att få ett privatlån med betalningsanmärkningar men det finns några få undantag. Däremot får du varken ta smslån eller privatlån om du har ett skuldsaldo hos kronofogden, men det finns några få banker som erbjuder bolån till folk som har kronofogdeskulder.