Lån med helgutbetalning

Dela

Något som ofta varit regel när det gäller lån är att det aldrig gått att få ett lån på helgen. I dagsläget är det kontorstider som gäller om du till exempel vill ansöka om privatlån eller bolån, men smslån kan faktiskt betalas ut både på kvällar och på helger. En mycket tacksam tjänst om någon plötslig utgift skulle dyka upp eller om du hittar ett riktigt bra erbjudande som du inte vågar missa.

Vi ska nu titta lite närmare på helgutbetalningar och hur de kan vara till fördel för din vardag.

När helgutbetalningar kan vara bra

Att låna pengar under helgen kan för många kännas onödigt och denna tjänst ska självklart inte missbrukas för att finansiera impulsköp, när du till exempel ser något du vill ha under lördagsshoppingen. Dock finns det faktiskt situationer där ett lån på helgen faktiskt kan vara mycket gynnsamma för dig. Vi ska ge några exempel på hur vi menar.

  • För någon dag sedan gick din kära kaffemaskin sönder, en trogen kompanjon under de tidiga mornarna. Du vill självklart ersätta den så fort som möjligt, men ränker att du måste vänta tills din lön trillar in på kontot. Plötsligt går du förbi ett skyltfönster under lördagsshoppingen och ser att den perfekta kaffemaskinen står där i hyllan med en stor reaskylt som informerar om att priset är sänkt med 50 %. Här kan du, med ett lån som erbjuder helgutbetalning slå till direkt och betala tillbaka senare, istället för att riskera att erbjudandet försvinner.
  • Under söndagen tar du det lugnt i soffan och surfar omkring på internet. Det är minusgrader ute och du kan inte låta bli att kika på olika resesidor. Ifrån ingenstans dyker den perfekta resan upp! Det är en sistaminutenresa till varmare breddgrader och priset är helt rätt. Just nu har du dock inte pengar, eftersom lönen inte kommer förrän om några dagar. Skulle du vänta till dess kommer med största sannolikhet resan att försvinna, så med ett smslån med helgutbetalning kan resan bli din.

Med andra ord kan ett smslån på helgen vara en bra lösning så länge du sköter återbetalningen ansvarsfullt. Skulle du ta ett smslån på helgen som dessutom är räntefritt kan du faktiskt spara pengar, om du köper en nedsatt vara med hjälp av ett lån som förmodligen skulle stiga i pris om du skulle vänta på lönen.

Såhär snabbt kan du få pengarna

Är du intresserad av att ta ett lån på helgen kan du ha dina pengar på kontot så snabbt som inom en kvart efter att din ansökan blivit beviljad. Dock finns det en del saker du bör kolla upp först.

  • Kolla upp att kontoret faktiskt har öppet på helgen, eftersom ett lån inte betalas ut om det inte finns ett bemannat kontor. Gör din ansökan med goda marginaler innan kontoret stänger, helst ca 30 minuter, för att vara säker på att långivaren hinner behandla din ansökan.
  • Kontrollera att du och långivaren använder er av samma bank för att du ska få pengarna så snabbt som möjligt. Skulle både du och långivaren till exempel ha Nordea som bank, kan lånet utbetalas i samma sekund som lånet blivit beviljat. Skulle du ha en annan bank kan du behöva vända någon dag eller två.

Akta dig för impulslån

Att ta smslån på helgen är en fin möjlighet som kan vara hjälpsam i många situationer, om du till exempel får en oväntad utgift som måste betalas omedelbart eller om du hittar en riktigt bra deal på något du planerat köpa.

Dock kan denna tjänst också vara lockande och bör aldrig missbrukas.  Kom ihåg att alltid ifrågasätta ett planerade lån och använd ditt konsekvenstänkande. Även om ett snabbt lån kan verka som en tillfällig lösning, kommer du alltid bli tvungen att betala räkningen i slutändan. Dessutom ångrar man nästan alltid impulsköp och att till exempel finansiera en barrunda på lördagskvällen med ett lån är inte alls särskilt klokt. Inte vill du väl behöva betala ränta för ditt vinglas?